Аюрведичні препарати для імунітету

В Аюрведі напрямок, що присвячений зміцненню реактивності імунної системи організму людини називається Вяадхісаматва. Загалом імунітет являє собою комплекс з травного вогню, їжі та утворення тканин тіла. Що стосується основи балансу організму (Оджас) - життєва енергія, яка абсолютно просто проникає в усі структурні елементи організму. Саме ця сутність формує супротив тіла до розвитку різноманітних патологій. Проте зазначену енергетичну силу виснажують ті ж фактори, що й впливають на функціонування систем органів: часті стресові ситуації, психоемоційне перенапруження, нераціональне незбалансоване харчування, гіподинамія, шкідливі звички, порушення режиму сну і т.д.

Проте інколи коригування свого способу життя - недостатні заходи для відновлення “цілісності” Оджасу. Індійські вітаміни для зміцнення імунітету - оптимальний лікарський засіб, що дозволяє досягти бажаного балансу в організмі.

Аюрведа від застуди

Спеціалісти аюрведи переконані, що будь-яке захворювання спричинене порушенням гармонії в організмі. Також експерти вважають, що першою дією повинно бути розвантаження шлунково-кишкового тракту, адже значна кількість життєвих сил та енергії щодня витрачається на перетравлювання харчових продуктів. До прикладу, у разі ГРВІ або звичайної застуди лікар Аюрведи призначив би дієтичний раціон, який б переважно складався з рису, приготованого лише з сіллю та соком лимону. Справа в тому, що рис - відмінний абсорбент, який поглинає в себе усі токсичні речовини та метаболіти, та швидко виводить їх з організму. Сік лимону - чудовий і найбільш доступний антиоксидант, а такі речовини вкрай необхідні імунній системі, коли її реактивність знижена. Також рекомендується доповнити дієту індійськими препаратами.

Аюрведа для легенів та бронхів

Бронхіт - одна з найбільш поширених патологій респіраторної системи. Найчастіше захворювання спричинене вірусними або бактеріальними агентами. Нерідко бронхіт поєднується з запальними захворюваннями інших структурних елементів дихальних шляхів, зокрема ринітом, фарингітом, ларингітом та трахеїтом. Згідно з аюрведичними вченнями захворювання спричинене порушенням балансу Капха-доші: надмірна кількість слизу накопичується в шлунку і легеневій тканині, що в свою чергу стає провокуючим фактором розвитку запальних захворювань дихальних шляхів. Саме тому лікування препаратами для підвищення імунітету та терапії бронхіту повинно бути комплексним, а саме спрямованим на відновлення шлунку та легень.

Що їсти, щоб підвищити імунітет?

Сформувати свій раціон рекомендується відповідно до сезону та конституції тіла. Загальні поради:

  • збільшити частку саттвічної їжі, а саме рису, пшениці, меду, горіхів, солодких фруктів, овочів;
  • максимальну кількість їжі потрібно вживати в проміжок між 12 і 14 годинами. В цей час рекомендується вживати "важкі" продукти - м’ясо, яйця та рибу;
  • мінімальна кількість їжі - ввечері. Також не варто вживати в пізні години кисломолочну продукцію.

Звичайно ж, щоб досягти найбільшого ефекту, варто додати препарати для підвищення імунітету у дорослих.

Вітаміни для імунітету

Найкращими препаратами для імунної системи дитині і дорослому вважаються ті, в склад яких входять наступні інгредієнти:

  • амріт кайлаш;
  • чаванпраш;
  • ашваганда;
  • амалакі;
  • куркума;
  • імбир.

Регулярний прийом аюрведичних препаратів з Індії на основі цих компонентів дозволить зміцнити імунітет та поліпшити стан вашого здоров’я. Перед тим, як купити засоби проконсультуйтесь з лікарем на нашому сайті https://svitovederevo.com.ua.

Стишки для детского альбомаПодборки статей по воспитаниюМонтессори книги и видеоГленн Доман книги и карточкиРазвивающие мультики для детей