Роль логічних ігор у розвитку дитини

Важливим елементом в житті людини є гра. Адже всі ми чудово пам'ятаємо як саме розважались в дитинстві. Насправді, всі дитячі ігри мають велике значення для розвитку уяви малюка, здобуттю певних навичок та усвідомленню деяких дорослих речей. Окрім цього, вони також сприяють встановленню контакту з однолітками. Серед усіх можливих її видів особливо корисними є логічні ігри. Саме вони найбільше сприяють розвитку кмітливості, та гнучкості мислення.

Взагалі, логіка — досить цікава і специфічна наука. В основі її лежить розмірковування. Все те, що можна пояснити, те, що має сенс, відповідно має логічну основу. Решта ж, що не має обґрунтування, є, згідно цієї науки алогічним, тобто не несе в собі логіки. Для дитини важливо пояснити, що майже усі речі у нашому світі можна піддати розумному опису, а тому, вони мають логіку. Окрім цього також існують деякі речі, що не можуть бути пояснені логічним чином, найчастіше це людські емоції та почуття.

На всіх етапах розвитку дитини важливо усвідомлювати, що всебічні знання і навички мають велике значення, тому що дають можливість пізнавати світ цілісно. Тому і логіка та дитячі розваги, побудовані на її основі, будуть дуже корисними для дітей будь-якого віку.

Що ж являють собою ігри на логіку? По-перше, до таких належать всілякі головоломки,  судоку, кросворди, антагоністичні настільні ігри та інші. Їх цікавість для дітей полягає у вирішенні поставленої задачі за допомогою логічних висновків та аналізу. А якщо ж, наперед (на кілька кроків) продумати вирішення завдання — успішний розв'язок її принесе неабияке задоволення.

Вирішуємо логічні задачі граючись

Сьогодні для навчання та всебічного розвитку дитини у батьків та вчителів є досить широкий спектр інструментів. Можна пояснювати ті чи інші моменти і явища на прикладах, можна демонструвати процеси моделюючи ситуації, або ж звертатися до гри. Останній спосіб, особливо для дітей молодшого віку, буде найбільш дієвим. Оскільки, дозволить не лише заволодіти увагою дитини, але й швидко пояснити конкретну ситуацію, та знайти їй вирішення. Логічні ігри особливо корисні. Вони сприяють розвитку різнобічного мислення, та вчать вірно встановлювати звя'зок між речами.

Є також велика кількість інформації, що може бути корисною для дитини. Це мультфільми та сімейні фільми, розмальовки, пазли, аркадні ігрі, математичні загадки та таке інше. 

Стишки для детского альбомаПодборки статей по воспитаниюМонтессори книги и видеоГленн Доман книги и карточкиРазвивающие мультики для детей